Bo på Kronan

Kronan passar dig som söker ett modernt och hållbart boende, nu eller om några år.

Kronan passar dig som söker ett modernt och hållbart boende, nu eller om några år.  Hyresrätter och bostadsrätter samsas med radhus i olika storlekar. Med ett eget stadsdelscentrum, skola och förskolor är Kronan en attraktivt stadsdel. 

Från Kronan är det nära till Luleå centrum med shopping och nöjen. Det är också nära till naturen. Inpå knuten finns Ormberget med motionsspår, skidbackar, skidstadion, grillplatser, utegym och fina strövstigar. Här finns också naturreservat med slingrande skogsstigar, bär och svamp. Kronan är en naturstad där naturen kryper in mellan hus och gator.

Varför bo här? 

Det finns många anledningar att välja Luleå och Kronan som ditt nästa hem.
Alla anledningar är lika goda.

Nära
Tack vare Luleås väl utbyggda nät med cykelvägar är det enkelt att ta sig till och från Kronan med cykel, det tar cirka tio minuter till Luleå centrum och 15 minuter till Luleå tekniska universitet. Lokaltrafikens linje 6 och linje 8 passerar genom Kronan på väg till och från centrum. Linje 6 fungerar även som en direktbuss, via centrum, till Luleå tekniska universitet och vidare till handelsområdet Storheden.

Enkelt
För barnfamiljer är det enkelt att leva på Kronan. Där finns i idag två förskolor, Ur och Skur Tallrotens friluftsförskola och Spira förskola. Tallkronanskolan (F-6) togs i bruk 2017. Idrottshallen Kronanhallen invigdes 2018 och möjliggör massor av fritidsaktiviteter.

Modernt
Kronan är en levande stadsdel med bostäder, arbeten och service. I Kulturbyn finns konstnärer, hantverkare och andra företagare. Kronan kommer att få ett eget centrum med butiker och restauranger. Stadsdelen förenar gammalt med nytt, centrum med natur, god arkitektur med hållbara lösningar och kultur. På ett modernt sätt.

Läs mer om Kronan
Läs mer om Luleå kommun